Healthdirect Australia Help Center

    Как Video Call се различава от традиционните платформи за видеоконференции

    Разберете как видеообаждането е предназначено за доставчици на медицински услуги

    Видеообаждането е специално проектирано с оглед на нуждите на доставчиците на медицински услуги. Изборът на правилната видео екосистема за предлагане на телездраве е труден , тъй като има много налични системи . Те могат да се класифицират най-общо в три типа : видео чат 1:1, бизнес видеоконференции и целеви телездравни консултации. Видео чатът и видеоконференциите обаче не са настроени специално за клинична употреба и процесът на свързване, както за доставчици на услуги, така и за пациенти, е много различен. Ключовите силни страни на Healthdirect Video Call са прост, ориентиран към пациента фокус , който работи при използване базова технология и отразява посещение на физическа клиника и , от гледна точка на администриране на организацията , нейната мащабируемост, видимост и рентабилност . Към това са добавени силни компоненти за защита на поверителността и сигурността, които гарантират на пациентите и клиницистите.

    Информацията по-долу обобщава как Healthdirect Video Call е различен от другите платформи и защо е най-подходящ за клинични консултации.

    • Зони за чакане – сигурност, лекота на използване и клинична обстановка: Пациентите, използващи видеообаждане, се присъединяват към защитена, частна „зона за чакане“ веднага щом въведат името си. Не са включени връзки или номера за достъп, които биха могли да осигурят достъп на трета страна, нито лекарят трябва да запомни да „заключи“ виртуална заседателна зала, за да предотврати достъпа, докато са на консултация. Healthdirect Video Call приключва веднага щом пациентът или клиницистът напусне кабинета за консултации – няма електронна следа, запис или референтен номер, който трябва да бъде съхранен или изтрит.

    • Лесен достъп на пациенти: Видеообаждането не изисква вашите пациенти да се регистрират. Те просто влизат във виртуалната чакалня и консултацията, като предоставят своето име и фамилия и телефонния си номер, за да можете лесно да потвърдите, че това е правилният пациент. Пациентите могат да използват компютър, таблет или телефон, за да участват във видео разговор. Видео чат и бизнес видео конферентните системи разчитат на уникална връзка или код, които се изпращат и въвеждат всеки път .

    • Сигурност и поверителност : Видеообаждането следва австралийските указания за поверителност, сигурност и суверенитет на данните, описани в австралийскияПравителствен наръчник за информационна сигурност ( ISM) за киберсигурност, така че доставчиците на здравни услуги и техните пациенти да имат спокойствие относно сигурността на данните и поверителността преди, по време и след разговор. Никаква дигитална „следа“ или цифрови отпечатъци на пациента не остават след себе си на платформата , тъй като всички данни на пациента се изтриват от базата данни на платформата след обаждането . 

    • Без изтегляне на софтуер: Видеообаждането не изисква специален софтуер, за разлика от други платформи, които изискват изтегляне на приложение на вашия компютър или устройство. Връзката за видео разговор е само през уеб браузър. Това е особено важно за пациента, който не иска да инсталира нов софтуер всеки път, когато просто се среща с друг човек. Активиращата технология е отворен международен стандарт, наречен WebRTC, който улеснява достъпа както за пациентите, така и за практикуващите лекари и е наличен на всички лаптопи и устройства.

    • Опростеност на технологичните изисквания : С видеообаждането и лекарите, и пациентите се нуждаят само от компютър , таблет или смартфон и интернет връзка . Няма софтуер за изтегляне и изживяването е изцяло уеб базирано , с входна точка от уебсайта на доставчика на здравни услуги . Клинични лекари, пациенти и всички други обаждащи се/гости имат достъп до видеообаждане чрез Google Chrome или Safari на iPhone или iPad.  

    • Мащабируемост: Healthdirect Video Call е мащабируем във всяка организация поради уникалния си дизайн. Няма ограничения за броя на зоните за чакане, които могат да бъдат създадени за използване в рамките на една организация и няма разходи за добавяне на повече.  Веднъж обучени, администраторите на услуги могат да създават нови зони за чакане и сами да добавят клиницисти , без да е необходимо да искат или да плащат за допълнителни акаунти.  

    • Администраторски достъп: С видеообаждане администраторът на организация или екип може да види кои пациенти и клиницисти са във виртуалната клиника, като лесно вижда кой чака и тези, които са прегледани. Индивидуалните пациенти могат лесно да бъдат прехвърляни между клиницисти и клиники , според случая. Администраторите могат също да изпращат известия до пациентите, докато чакат да бъдат прегледани. Други видове платформи не предоставят тази функционалност.

    • Създаден от доставчици на здравни услуги за доставчици на здравни услуги: Video Call е специфична за здравеопазването платформа, предназначена да поддържа уникалните нужди и работни потоци, които клиницистите и техните пациенти използват всеки ден. Това може да включва оперативно съвместими клинични инструменти за подпомагане на предоставянето на грижи на техните пациенти, както и интеграции със системите за PM и EHR, които са неразделна част от непрекъснатостта на грижите, към която се стремят здравните системи.

    • Информация , насоки и поддръжка : Налични са изчерпателни онлайн ресурси за видеообаждане, обхващащи какво трябва да знаят болниците и клиниките за използването на видеообаждане и как лесно да интегрират платформата в съществуващата клинична практика . Опитният технически и персонал за поддръжка на борда може да помогне с настройката .  

    Can’t find what you’re looking for?

    Email support

    or speak to the Video Call team on 1800 580 771

    Internal Content